Λάμπα πολυμερισμού και όχι φουρνάκι νυχιών: Τι είναι και πώς λειτουργεί

 




Για εσάς που η περιποίηση νυχιών είναι κάτι παραπάνω από απλός καλλωπισμός, αλλά αποτελεί ολόκληρη επιστήμη, οι λεπτομέρειες στον εξοπλισμό αλλά και την ορολογία των εργαλείων μπορούν να κάνουν πραγματικά τη διαφορά στην κατανόηση και την ορθή χρήση τους για τέλειο επαγγελματικό αποτέλεσμα κάθε φορά.

Και ξεκινάμε από το πιο βασικό στοιχείο του μανικιούρ και πεντικιούρ, το οποίο παρερμηνεύουν ή αναφέρονται σε αυτό με λάθος τρόπο: τη λάμπα πολυμερισμού για ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών, που συχνά την συναντάμε ως φουρνάκι νυχιών UV LED, όρος λανθασμένος, καθώς έχει μία τελείως διαφορετική λειτουργία από αυτή του «φούρνου».

Λάμπα πολυμερισμού


Πολυμερίζει δεν ψήνει
Ο όρος φουρνάκι νυχιών δεν είναι ο δόκιμος για τη συγκεκριμένη συσκευή, καθώς δεν παράγει θερμότητα και συνεπώς δεν «ψήνει» το βερνίκι νυχιών όπως θα έκανε ένας κανονικός φούρνος στον πηλό για παράδειγμα. Αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να στερεοποιεί το υγρό βερνίκι νυχιών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη ακτινοβολία που επηρεάζει τα δομικά στοιχεία του υλικού του, αλλάζοντας έτσι τη σύστασή του.

Η διαδικασία αυτή γίνεται μέσα στη συσκευή χάρη στη λάμπα πολυμερισμού, επίσης γνωστή ως UV ή LED λάμπα, είναι μια λάμπα που χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση της διαδικασίας σκλήρυνσης των τζελ ή των υβριδικών βερνικιών νυχιών. Χάρη στην εφαρμογή της, τα νύχια σας μπορούν να αποκτήσουν ένα γυαλιστερό, ανθεκτικό φινίρισμα που διαρκεί εβδομάδες, χωρίς να υποστούν φθορά από την καθημερινή χρήση. Είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν σας ότι το τζελ και ημιμόνιμο βερνίκι δεν θα στεγνώσει μόνο του ποτέ όπως τα απλά βερνίκια νυχιών, καθώς έχει εντελώς διαφορετική σύσταση και απαιτεί UV LED φως για την στερεοποίησή του.

Λάμπα πολυμερισμού

 

UV λάμπες ή LED λάμπες;

Οι λάμπες πολυμερισμού διατίθενται σε δύο κύριες τεχνολογίες: UV και LED. Οι UV λάμπες χρησιμοποιούν υπεριώδες φως για να πολυμερίσουν και στερεοποιήσουν το βερνίκι, ενώ οι LED λάμπες εκπέμπουν φως σε συγκεκριμένο φάσμα για γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική στερεοποίηση. Οι LED λάμπες εξασφαλίζουν μικρότερο χρόνο πήξης και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής συγκριτικά με τις UV λάμπες, καθιστώντας τες μια δημοφιλή επιλογή για πολλούς επαγγελματίες στο χώρο της αισθητικής.


Πώς να Επιλέξετε την κατάλληλη

Όταν επιλέγετε λάμπα πολυμερισμού, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν τις ανάγκες και τον τύπο των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Αν προτιμάτε γρήγορες εφαρμογές και αλλάζετε συχνά το χρώμα των νυχιών σας, μια LED λάμπα ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Για εσάς όμως που χρησιμοποιείτε μια ποικιλία προϊόντων, μερικά από τα οποία μπορεί να απαιτούν UV για στερεοποίηση, τότε μια συνδυαστική UV/LED λάμπα μπορεί να είναι η ιδανική λύση.


Συμβουλές για πιο αποτελεσματική χρήση

Προκειμένου να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα και να διατηρήσετε την ασφάλεια κατά τη χρήση της λάμπας πολυμερισμού, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:
•    Εφαρμόστε το βερνίκι νυχιών σε λεπτές στρώσεις για ομοιόμορφη στερεοποίηση.
•    Μην  χρησιμοποιείτε για περισσότερο χρόνο απο όσο ορίζει ο κατασκευαστής για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα.  
•    Φροντίστε να παραμένουν καθαρές οι λάμπες και να μην υπάρχουν υπολείμματα απο τα υλικά . 
•    Φροντίστε να παραμένει σε καλή κατάσταση ο μετασχηματιστής (καλώδιο) .

Η λάμπα πολυμερισμού για φουρνάκι νυχιών είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όσους αγαπούν το όμορφο και περιποιημένο λουκ των νυχιών τους. Επιλέγοντας τη σωστή λάμπα πολυμερισμού και ακολουθώντας τις καλύτερες πρακτικές, μπορείτε να απολαύσετε εκπληκτικά αποτελέσματα που διαρκούν. 

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα InBeautyLand που επιλέγουν όλοι οι επαγγελματίες αισθητικοί θα βρείτε συσκευές (φουρνάκια) UV LED κορυφαίας ποιότητας σε οικονομικές τιμές.